Handig: pre-flight checklist voor dronepiloten

Wil je op een verantwoorde manier met je drone vliegen en het risico op een fly-away of een crash minimaliseren, dan doe je er verstandig aan om een pre-flight checklist te maken met daarop alle zaken waar je aan moet denken voordat je de lucht ingaat. Wel zo handig en je minimaliseert de kans op ongelukken.

Voorbeeld checklist

Via deze link (pdf) vind je een voorbeeld van zo’n checklist. Deze is bedoeld voor de populaire DJI Phantom 2 Vision+, maar kan met enige aanpassingen ook toegepast worden bij andere typen drones. We raden aan om een dergelijke checklist uit te printen en altijd mee te nemen, zodat je geen stappen vergeet.

Heb je suggesties voor het uitbreiden of verbeteren van deze checklist? Laat het even weten in de comments!

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. In het najaar van 2018 was Wiebe als coach&jurylid verbonden aan het tv-programma 'Drone Masters'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.