Nieuws

Inwoners Wassenaar klagen over slechte tv-ontvangst na installatie anti-drone radar

Een pas geïnstalleerde radar op het dak van het politiebureau in Wassenaar moet ongewenste drones gaan opsporen. Het systeem zorgt echter voor een slechte tv-ontvangst in de omgeving. Ook klagen mensen over een slecht bereik van hun mobiele telefoon.

De radarinstallatie is bedoeld als experiment, legt een woordvoerder van de politie uit. Volgens de Gooi- en Eemlander zorgt het ronddraaien van de radar ervoor dat bij mensen die in de buurt wonen van het politiebureau af en toe de tv-ontvangst verstoord raakt indien zij gebruik maken van een satellietontvanger. Daarnaast lijkt het erop dat de radar het mobiele telefoonverkeer verstoort.

Volgens de politie gaat het om een tijdelijke oplossing. Waarschijnlijk is de radarinstallatie geïnstalleerd nadat er een kleine drone werd gesignaleerd boven de woonvilla van koning Willem-Alexander, enkele weken geleden. De eigenaar van die drone is nooit gevonden. Het betreffende gebied is aangemerkt als no-fly zone.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier