Inwoners Wassenaar klagen over slechte tv-ontvangst na installatie anti-drone radar

Een pas geïnstalleerde radar op het dak van het politiebureau in Wassenaar moet ongewenste drones gaan opsporen. Het systeem zorgt echter voor een slechte tv-ontvangst in de omgeving. Ook klagen mensen over een slecht bereik van hun mobiele telefoon.

De radarinstallatie is bedoeld als experiment, legt een woordvoerder van de politie uit. Volgens de Gooi- en Eemlander zorgt het ronddraaien van de radar ervoor dat bij mensen die in de buurt wonen van het politiebureau af en toe de tv-ontvangst verstoord raakt indien zij gebruik maken van een satellietontvanger. Daarnaast lijkt het erop dat de radar het mobiele telefoonverkeer verstoort.

Volgens de politie gaat het om een tijdelijke oplossing. Waarschijnlijk is de radarinstallatie geïnstalleerd nadat er een kleine drone werd gesignaleerd boven de woonvilla van koning Willem-Alexander, enkele weken geleden. De eigenaar van die drone is nooit gevonden. Het betreffende gebied is aangemerkt als no-fly zone.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. In het najaar van 2018 was Wiebe als coach&jurylid verbonden aan het tv-programma 'Drone Masters'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.