BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Inwoners Wassenaar klagen over slechte tv-ontvangst na installatie anti-drone radar

Een pas geïnstalleerde radar op het dak van het politiebureau in Wassenaar moet ongewenste drones gaan opsporen. Het systeem zorgt echter voor een slechte tv-ontvangst in de omgeving. Ook klagen mensen over een slecht bereik van hun mobiele telefoon.

De radarinstallatie is bedoeld als experiment, legt een woordvoerder van de politie uit. Volgens de Gooi- en Eemlander zorgt het ronddraaien van de radar ervoor dat bij mensen die in de buurt wonen van het politiebureau af en toe de tv-ontvangst verstoord raakt indien zij gebruik maken van een satellietontvanger. Daarnaast lijkt het erop dat de radar het mobiele telefoonverkeer verstoort.

Volgens de politie gaat het om een tijdelijke oplossing. Waarschijnlijk is de radarinstallatie geïnstalleerd nadat er een kleine drone werd gesignaleerd boven de woonvilla van koning Willem-Alexander, enkele weken geleden. De eigenaar van die drone is nooit gevonden. Het betreffende gebied is aangemerkt als no-fly zone.

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.