Nieuws

AIR 2015: unieke droneshow in Amsterdam ArenA

“Imagination is the beginning of creation”. Dat is de gedachte achter AIR 2015, een unieke licht- en droneshow die later dit jaar wordt georganiseerd in de Amsterdam ArenA.

Tijdens het spektakel worden niet alleen verlichte drones ingezet voor unieke 3D effecten, er worden ook lasers, dansers en circusacts uit de kast getrokken om zo een onvergetelijke show neer te zetten. Op de website Air2015.nl kun zien wanneer de kaartverkoop van start gaat.

“Nog nooit eerder was het mogelijk een show op deze manier neer te zetten. Innovatie, kunst en entertainment komen in deze spectaculaire en veelzijdige show perfect bij elkaar. Hiermee wordt naar onze mening bewezen, dat innovatie sensationeel is. Drones zijn populair en door een nieuwe en creatieve manier van denken laat AIR zien dat de mogelijkheden en toepassingen van drones oneindig zijn en ook als high-end entertainment kunnen worden ingezet” aldus Klaas Rohde van Fjuze, initiatiefnemer van het project.

AIR 2015 is niet de eerste show waarbij drones worden ingezet voor 3D lichteffecten. Onlangs schreven we over het Franse pretpark Puy du Fou, dat binnenkort drones gaat inzetten in de lichtshow Cinéscénie. Het is wel voor het eerst dat UAVs een hoofdrol spelen in een Nederlandse entertainmentproductie.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier