Productnieuws

DJI komt mogelijk binnenkort met opvolger Phantom

Volgens de Britse website Dronereg komt dronemaker DJI binnenkort met een opvolger voor de populaire DJI Phantom quadcopter op de markt. De Phantom XSIX zou beschikken over zes propellers en gebruik maken van een nieuw communicatiesysteem tussen drone en controller, waardoor de betrouwbaarheid toeneemt.

Volgens de geruchten zou de drone net zoals de huidige Phantom 2 Vision+ uitgerust zijn met een langs drie assen gestabiliseerde camera. Die zou geen 4k resolutie hebben zoals de Inspire 1, maar wel met 200 frames per seconde HD videobeelden kunnen opnemen. Ook zou de camera voorzien zijn van een zoomlens met 10x optische zoom.

Mogelijk is de Phantom XSIX de eerste cameradrone uit de DJI-familie die gaat beschikken over het Micro Four Thirds systeem. DJI is onlangs namelijk toegetreden tot de gelijknamige alliantie waar ook Olympus en Panasonic deel van uitmaken.

De hexacopter zou plaats bieden aan twee accu’s en daarmee een vluchttijd van een half uur kunnen bereiken. Aan de Phantom XSIX zou een prijskaartje komen te hangen van circa 1.800 euro en daarmee het gat tussen de bestaande Phantom 2 Vision+ (ca. € 1.200) en de Inspire 1 (€ 2.900) moeten dichten.

DJI-PHANTOM-XSIX

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “DJI komt mogelijk binnenkort met opvolger Phantom

    • Avatar foto Wiebe de Jager

      Dat denk ik eerlijk gezegd niet. Het Phantom-platform is niet krachtig genoeg om een Zenmuse X5-achtige MFT camera de lucht in te tillen. Het zal waarschijnlijk gaan om zelf ontwikkelde objectieven, die geschikt zijn voor de 1″ sensor die waarschijnlijk in de camera zit.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier