DJI komt mogelijk binnenkort met opvolger Phantom

Volgens de Britse website Dronereg komt dronemaker DJI binnenkort met een opvolger voor de populaire DJI Phantom quadcopter op de markt. De Phantom XSIX zou beschikken over zes propellers en gebruik maken van een nieuw communicatiesysteem tussen drone en controller, waardoor de betrouwbaarheid toeneemt.

Volgens de geruchten zou de drone net zoals de huidige Phantom 2 Vision+ uitgerust zijn met een langs drie assen gestabiliseerde camera. Die zou geen 4k resolutie hebben zoals de Inspire 1, maar wel met 200 frames per seconde HD videobeelden kunnen opnemen. Ook zou de camera voorzien zijn van een zoomlens met 10x optische zoom.

Mogelijk is de Phantom XSIX de eerste cameradrone uit de DJI-familie die gaat beschikken over het Micro Four Thirds systeem. DJI is onlangs namelijk toegetreden tot de gelijknamige alliantie waar ook Olympus en Panasonic deel van uitmaken.

De hexacopter zou plaats bieden aan twee accu’s en daarmee een vluchttijd van een half uur kunnen bereiken. Aan de Phantom XSIX zou een prijskaartje komen te hangen van circa 1.800 euro en daarmee het gat tussen de bestaande Phantom 2 Vision+ (ca. € 1.200) en de Inspire 1 (€ 2.900) moeten dichten.

DJI-PHANTOM-XSIX

Bestel de Mavic Air direct bij DJI
Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Wiebe schrijft ook over de wereld van 360º content op 360shooter.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skytools lease & rentals