BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

DJI komt mogelijk binnenkort met opvolger Phantom

Volgens de Britse website Dronereg komt dronemaker DJI binnenkort met een opvolger voor de populaire DJI Phantom quadcopter op de markt. De Phantom XSIX zou beschikken over zes propellers en gebruik maken van een nieuw communicatiesysteem tussen drone en controller, waardoor de betrouwbaarheid toeneemt.

Volgens de geruchten zou de drone net zoals de huidige Phantom 2 Vision+ uitgerust zijn met een langs drie assen gestabiliseerde camera. Die zou geen 4k resolutie hebben zoals de Inspire 1, maar wel met 200 frames per seconde HD videobeelden kunnen opnemen. Ook zou de camera voorzien zijn van een zoomlens met 10x optische zoom.

Mogelijk is de Phantom XSIX de eerste cameradrone uit de DJI-familie die gaat beschikken over het Micro Four Thirds systeem. DJI is onlangs namelijk toegetreden tot de gelijknamige alliantie waar ook Olympus en Panasonic deel van uitmaken.

De hexacopter zou plaats bieden aan twee accu’s en daarmee een vluchttijd van een half uur kunnen bereiken. Aan de Phantom XSIX zou een prijskaartje komen te hangen van circa 1.800 euro en daarmee het gat tussen de bestaande Phantom 2 Vision+ (ca. € 1.200) en de Inspire 1 (€ 2.900) moeten dichten.

DJI-PHANTOM-XSIX

Leave a Reply

Beleef de PowerEgg op Bright Day
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.