Video

Mooie droneshots in EenVandaag-item over schade door gaswinning Groningen

In actualiteitenrubriek EenVandaag werd vandaag aandacht besteed aan monumentale kerken in Groningen, die door aardbevingen als gevolg van de gaswinning beschadigd zijn geraakt. Kerkbesturen vrezen dat de aanhoudende bevingen leiden tot een verwoesting van het Groningse cultureel erfgoed.

In het item waren mooie luchtopnamen van een tweetal kerken in Oosterwijtwerd en Middelstum te zien, gefilmd door een drone. Getuige de bolle horizon zouden deze zomaar eens met een consumentenquadcopter met een GoPro-camera gefilmd kunnen zijn.

Het journalistiek gebruik van drones is aan discussie onderhevig. Door de strenge regelgeving is het bijna niet te doen om drones te gebruiken voor nieuwsgaring: een ontheffing om te mogen vliegen kan soms weken op zich laten wachten. Dit tot grote frustatie van de Nederlandse Vereniging van Journalisten.

sitestat

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Mooie droneshots in EenVandaag-item over schade door gaswinning Groningen

  • Vooral het hondje die op het eind nog even achter de drone aanrent op de grond is leuk 😉

    Zie rechtsonder in beeld.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier