BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Mooie droneshots in EenVandaag-item over schade door gaswinning Groningen

In actualiteitenrubriek EenVandaag werd vandaag aandacht besteed aan monumentale kerken in Groningen, die door aardbevingen als gevolg van de gaswinning beschadigd zijn geraakt. Kerkbesturen vrezen dat de aanhoudende bevingen leiden tot een verwoesting van het Groningse cultureel erfgoed.

In het item waren mooie luchtopnamen van een tweetal kerken in Oosterwijtwerd en Middelstum te zien, gefilmd door een drone. Getuige de bolle horizon zouden deze zomaar eens met een consumentenquadcopter met een GoPro-camera gefilmd kunnen zijn.

Het journalistiek gebruik van drones is aan discussie onderhevig. Door de strenge regelgeving is het bijna niet te doen om drones te gebruiken voor nieuwsgaring: een ontheffing om te mogen vliegen kan soms weken op zich laten wachten. Dit tot grote frustatie van de Nederlandse Vereniging van Journalisten.

sitestat

One Response

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.