Productnieuws

Weatherproof drone van XAircraft beschikt over ‘zwarte doos’

Vooral voor serieuze toepassingen zoals inspectie van infrastructuur of brandbestrijding is het essentieel dat drones ook in slechte weersomstandigheden ingezet kunnen worden. Dat stelt hoge eisen aan de UAV in kwestie: deze moet tegen regen en koude of juist warme omstandigheden kunnen. De XMission quadcopter van het Chinese bedrijf XAircarft is zo’n weerbestendige drone.

XMission drone - schuin

De XMission is nog niet verkrijgbaar, maar de specificaties zien er interessant uit. Niet alleen beschikt de quadcopter over standaard features zoals GPS/Galileo-ontvangst voor de positionering, ook is er een sonar ingebouwd om de hoogte te kunnen bepalen en is er een ‘zwarte doos’ ingebouwd die de vluchtdata opneemt. De maximale payload is 1 kg.

XMission features 1

De motoren van de drone zijn beschermd tegen spatwater zodat er ook in de regen gevlogen kan worden. De smart battery die de drone aandrijft beschikt over een pre-heating functie om ervoor te zorgen dat de prestaties ook bij temperaturen onder het vriespunt optimaal blijven.

Xmission vluchtplanning

De controller draait op Android en is eveneens weatherproof uitgevoerd, zodat de operator ook in slecht weer buiten kan staan om goed zicht te houden op de quadcopter. De remote control heeft een ingebouwd display waarop live het beeld te zien is dat door de HD camera geregistreerd wordt (first person view). Via de remote control kunnen ook vluchtroutes ingeprogrammeerd worden.

Wanneer de XMission op de markt komt en wat deze moet gaan kosten is nog niet bekend. Voor meer informatie over deze weatherproof drone kun je terecht op de website van de fabrikant.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier