Video

Droomachtige demovideo toont mogelijkheden goedkope Bebop Drone 

Een paar weken geleden verscheen de Bebop Drone van Parrot op de Nederlandse markt, een relatief goedkope (€ 499) quadcopter die gekenmerkt wordt door zijn lage gewicht en vaste, software-gestabiliseerde camera.

Met de Bebop kun je niet alleen foto’s maken maar ook video’s opnemen in HD-kwaliteit. De drone is ideaal voor op reis want door zijn lage gewicht (400 gram) en geringe afmetingen steek je hem makkelijk in een backback. De Bebop wordt bestuurd met een smartphone of tablet.

Ondanks het feit dat de Bebop niet is uitgerust met een gimbal (gestabiliseerde cameraophanging) zijn de videobeelden die je met het apparaatje maakt toch bijzonder stabiel. Dat komt door de software die op een slimme manier continu een deel van het beeld uitsnijdt en daardoor bewegingen compenseert. Het resultaat is best heel aardig, zoals onderstaande demovideo laat zien.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier