Nieuws

NAM experimenteert met drones om aardbevingsschade in kaart te brengen

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) gaat drones gebruiken om schade veroorzaakt door aardbevingen op te nemen. Dat meldt RTV Noord. Volgens de NAM kan schade aan bijvoorbeeld daken op deze manier snel en veilig gefotografeerd worden.

Volgens een woordvoerder van de NAM levert de nieuwe methode goede beelden op. Dankzij drones hoeven inspecteurs niet meer met ladders en hoogwerkers in de weer. Of de foto’s daadwerkelijk bruikbaar zijn voor het vaststellen van schade wordt nog geëvalueerd.

EenVandaag

Onlangs waren er in een uitzending van EenVandaag nog luchtopnamen te zien van een aantal monumentale kerken, die schade hebben opgelopen na aardbevingen als gevolg van de gaswinning in de regio. Ook die beelden waren gemaakt door een drone.

Dronebeelden EenVandaag

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier