BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Belgische overheid wil dronebrevet invoeren

Onze zuiderburen overwegen om een verplicht brevet in te voeren voor dronepiloten die commercieel gebruik willen maken van hun onbemande luchtvaartuig. Volgens De Standaard moet men om zo’n brevet te halen eerst drie dagen theorieles volgen (met o.a. luchtvaartwetgeving, metereologie, navigatie) en daarna nog 15 uur praktijkervaring opdoen.

Net als in Nederland loopt ook in België de wetgeving flink achter, door de plotselinge opkomst van drones. Momenteel is het commercieel gebruik van drones vrijwel uitgesloten, tot frustratie van onder andere fotografen en journalisten. Nieuwe wetgeving zou hier komende zomer verandering in moeten brengen: dan kan iedereen met een vliegbewijs een drone de lucht insturen, alhoewel men dan wel oogcontact moet houden met het luchtvaartuig.

Er is zelfs al een opleidingscentrum dat dronepiloten opleidt: bij EspaceDrone kunnen belangstellenden voor een kleine tweeduizend euro exclusief btw een vliegbrevet halen. Zo’n zestig man heeft al interesse getoond in de opleiding, om zodoende klaar te zijn om te vliegen als de nieuwe wetgeving wordt ingevoerd.

Een theorieles bij EspaceDrone

Een theorieles bij EspaceDrone

One Response

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.