Dronefotografie

Mooie interactieve pano van het Amerdiep

Met drones kun je fantastisch mooie pano’s maken; interactieve panoramafoto’s waarbij je 360º om je heen kunt kijken. Zo maakte Richard Weits bijvoorbeeld deze prachtige pano van het Amerdiep, één van de bovenlopen van de Drentsche Aa in de Nederlandse provincie Drenthe.

Voor het maken van de luchtfoto’s gebruikte hij een DJI Phantom 2 Vision+. In totaal zijn er twintig foto’s verwerkt in de interactieve panoramafoto, die in de browser bekeken kan worden met de krpano Panorama Viewer.

Voor wie zelf eens wil proberen een pano te maken heeft Richard het volgende advies: “Gewoon veel beelden maken. De beste selecteren. Vervolgens kijken welke bruikbaar zijn voor een goede 360. Horizon eerst recht trekken en dan stitchen.”

Pano Amerdiep

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier