BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Nachtelijke dronevluchten zorgen voor onrust in Parijs

Afgelopen nacht is er melding gemaakt van een vijftal drones boven de hoofdstad van Frankrijk. De onbemande luchtvaartuigen werden gezien boven gevoelige locaties, waaronder de Amerikaanse ambassade, de Eiffeltoren, les Invalides en Place de la Concorde. Wie er achter de illegale dronevluchten zit is nog niet bekend.

Hier werden de illegaal vliegende drones gespot

Hier werden de illegaal vliegende drones gespot

Volgens een woordvoerder van de politie gaat het mogelijk om een ‘gecoördineerde actie’. In Parijs ontstond er eerder onrust toen een drone net na de aanslagen op Charlie Hebdo boven het Elysée (de ambtswoning van de president) vloog. Ook toen kon de dronepiloot niet achterhaald worden. Dat er nu minstens vijf drones rondvlogen leidt tot extra zorgen bij de veiligheidsdiensten.

In Frankrijk is men momenteel extra beducht op illegale dronevluchten. Gevreesd wordt dat terroristen gebruik willen maken van consumentendrones om een aanslag voor te bereiden of te plegen in stedelijk gebied. Ook nucleaire installaties zijn de afgelopen maanden met enige regelmaat bezocht door ongeïdentificeerde drones.

Er valt momenteel echter weinig tegen ongewenste dronebezoeken te doen. In meerdere landen wordt er momenteel onderzoek gedaan naar anti-drone systemen, waaronder installaties om op afstand de controle over een drone over te nemen of zelfs interceptie-drones die in de lucht ongewenste UAVs onschadelijk kunnen maken.

Wie in Frankrijk betrapt wordt op het ‘s nachts vliegen met een drone kan een gevangenisstraf van maximaal een jaar en een boete die kan oplopen tot €75.000 tegemoet zien.

De Eiffeltoren, gefotografeerd door een drone.

De Eiffeltoren, gefotografeerd door een drone.

Bestel het boek 'Dronevideo's maken' bij Bol.com

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.