Nieuws

Canadese politie zet drone in om verkeersongevallen te onderzoeken

Het vogelperspectief van een drone kan goed van pas komen bij het doen van onderzoek na een verkeersongeval, blijkt uit experimenten van de Canadese verkeerspolitie.

Om na een groot verkeersongeval duidelijkheid te krijgen over oorzaak en schuldvraag doet de politie vaak een verkeersongevallenanalyse, waarbij op de plaats ongeval relevante informatie wordt vastgelegd. Het gaat hierbij onder andere om remsporen, krassporen en voertuigposities. Daarvoor worden uit diverse posities foto’s genomen, die later van hun perspectief worden ontdaan zodat er metingen verricht kunnen worden.

Vooral bij complexe ongevallen is dit een uiterst minutieus proces, waarbij foto’s uit vele hoeken genomen moeten worden. Het is handiger en sneller om goede overzichtsfoto’s recht boven de plaats ongeval te maken. Een multirotor is hiervoor ideaal, aangezien deze precies naar de juiste plek gedirigeerd kan worden en vervolgens stil kan blijven hangen om foto’s te maken.

De politie van Edmonton maakt gebruik van een hexacopter met een Canon SL1 spiegelreflexcamera. Ook is er voorzien in een zoeklicht. Sinds januari 2014 werd er vijftien keer gebruik gemaakt van de UAV om luchtopnamen te maken.

Drone verkeerspolitie

(bron: CBC News)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier