Dronebouwer 3D Robotics haalt $50 miljoen op

Het Amerikaanse bedrijf 3D Robotics heeft een investering van vijftig miljoen dollar gekregen. Volgens VentureWire gaat het om de grootste investering die een fabrikant van hobbydrones tot op heden heeft opgehaald. 3D Robotics produceert onder meer de ‘follow me’ IRIS+ quadcopter en biedt ook losse drone-onderdelen aan voor doe-het-zelvers.

De 50 miljoen dollar die 3D Robotics binnenkort kan bijschrijven is flink hoger dan de 40 miljoen die het bedrijf eigenlijk wenste op te halen. Met de laatste financieringsronde meegerekend is er tot nu toe 85 miljoen dollar aan durfkapitaal in het bedrijf gaan zitten, voor het grootste gedeelte afkomstig van chipproducent Qualcomm.

Het is niet geheel toevallig dat Amerikaanse droneproducenten momenteel goede zaken doen: onlangs maakte de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten (FAA) bekend dat commercieel gebruik van drones binnen afzienbare tijd wordt toegestaan. Dat betekent dat onder meer luchtfotografen, makelaars, inspectiebedrijven en journalisten eindelijk professioneel gebruik kunnen gaan maken van drones.

De populaire IRIS+ quadcopter van 3D Robotics kan voorzien worden van een GoPro camera en is daarmee prima geschikt voor veel toepassingen. Bijzonder is dat de drone beschikt over een ‘follow me’ modus, waardoor de drone automatisch de piloot kan volgen als deze in beweging is. Naast drones en onderdelen beheert 3D Robotics ook een populair forum voor DIY dronebouwers.

3D Robotics mede-oprichter Chris Anderson (links)
3D Robotics mede-oprichter Chris Anderson (links)
Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Vanaf 30 augustus 2018 is Wiebe te zien als coach&jurylid in het tv-programma 'Drone Masters'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak kans op deze backpack t.w.v. € 199,-!

We hebben weer een mooie winactie lopen! Wil jij deze Torvol Drone Adventure Backpack ter waarde van € 199,- winnen? Check snel onze review en lees hoe je kans maakt op een hagelnieuw exemplaar van deze backpack voor outdoor beeldmakers!