Haarlemse drone moet meeuwen verjagen

Wie in een wijk woont waar zich veel meeuwen ophouden weet hoe verschrikkelijk irritant die beesten kunnen zijn: je auto zit regelmatig onder de plakkaten, vuilniszakken worden opengescheurd en de inhoud over straat verspreid, om van het gekrijs in de vroege ochtend nog maar niet te spreken. Meeuwen verdelgen mag niet, want het is een beschermde diersoort. Maar in Haarlem hebben ze een creatieve oplossing voor het meeuwenprobleem bedacht in de vorm van een vliegende vogelverschrikker.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. In het najaar van 2018 was Wiebe als coach&jurylid verbonden aan het tv-programma 'Drone Masters'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.