Malloot filmt landing vliegtuig van dichtbij met drone

Een Facebookupdate waarin een video te zien is van een vliegtuiglanding gefilmd door een drone zorgt internationaal voor veel ophef. In de video is te zien hoe vliegtuigen van Saudi Air en AirAsia aanvliegen op een landingsbaan van Kuala Lumpur International Airport (Maleisië).  Niet bekend is wanneer de het filmpje, dat inmiddels door gebruiker yengnasir is verwijderd, precies is geupload. Op YouTube is een kopie van een deel van het filmpje beschikbaar.

Wereldwijd worden er steeds vaker incidenten gemeld met hobbydrones in de buurt van vliegvelden. Piloten zien regelmatig hobbydrones op gevaarlijke hoogte vliegen. In een aantal gevallen werden dergelijke drones op een haar na gemist. Voor zover bekend is er nog geen botsing geweest. Onduidelijk is nog hoeveel schade een drone aan een vliegtuig kan aanrichten mocht het zover komen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier