Productnieuws

Walkera Voyager 3 testvlucht: quadcopter met 4K camera

Binnenkort verschijnt de Voyager 3 quadcopter van dronefabrikant Walkera. Het apparaat is voorzien van een geïntegreerde 4K camera voor het maken van hoge-resolutie foto’s en video’s. Daarmee is het apparaat vooral interessant voor semiprofessionele luchtfotografen en filmmakers. Diydrone heeft een video online gezet waarin een testvlucht met een prototype van de Voyager 3 te zien is, en volgens hen verliep de vlucht gesmeerd.

De Voyager 3 quadcopter beschikt over een gimbal die 360 graden kan roteren. Dankzij de first person view functionaliteit kan de piloot live meekijken met de camera. Een interessante feature voor videomakers is de Object Round Flight, waarbij de drone automatisch in een zelf in te stellen radius rond een object vliegt. De vliegtijd op één accu zou 20-25 minuten moeten bedragen.

Net als de Inspire 1 van DJI (waar de Voyager 3 trouwens erg veel van wegheeft) beschikt de Walkera drone over een opklapbaar landingsgestel. Een belangrijk verschil met de Inspire 1 is echter het prijskaartje: de Voyager 3 moet € 2.399,- gaan kosten, terwijl de 4K cameradrone van DJI € 2.899,- kost. Naar verwachting is de Voyager 3 vanaf de derde week in maart in Nederland te koop.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier