Productnieuws

Landen op water geen probleem voor Splash Drone

De meeste drones kun je maar beter niet laten landen in het water, maar dat geldt niet voor de Splash Drone waarvoor momenteel geld wordt opgehaald op Kickstarter. De Splash Drone is een quadcopter die zich prima thuisvoelt in natte omstandigheden. De drone is voorzien van een waterbestendige gimbal waaraan een GoPro camera bevestigd kan worden. Zodoende kun je zowel boven als onderwater foto’s maken en filmen.

Het project is een initiatief van Alex Rodriguez. Hij had een drone voor ogen die onder andere geschikt is voor serieuze nautische toepassingen, waaronder het afleveren van een reddingsboei. De drone leent zich ook prima voor luchtiger gebruik: dankzij een waterproof cameraophanging en een GoPro camera hoef je niet bang te zijn dat een landing op het water een dramatische afloop heeft en kun je met een gerust hart foto’s en filmpjes maken van bijvoorbeeld watersporters.

Het team zegt slechts 17.500 dollar nodig te hebben om de Splash Drone werkelijkheid te maken. Dat is niet erg veel geld, zeker niet vergeleken met eerdere droneprojecten op Kickstarter. Early birds betalen $999 voor een ready to fly uitvoering met gimbal en dive box voor de (zelf aan te schaffen) GoPro. De waterbestendige drone zou juni dit jaar al uitgeleverd moeten worden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier