Achtergrond

14 maart 2015: International Drone Day

Volgende week zaterdag vindt de International Drone Day plaats, een dag waarop wordt stilgestaan bij de vele positieve toepassingen van drones, zoals het maken van prachtige foto’s en filmopnamen, reddingswerk en ondersteuning bij calamiteiten, inspecties van gebouwen, et cetera. Ook in Nederland vinden er meetups voor drone-enthousiastelingen plaats.

International Drone Day werd door David en Sarah Oneal van That Drone Show in het leven geroepen om het negatieve beeld dat het woord ‘drone’ bij veel mensen oproept positief om te buigen. Een drone wordt door velen nog altijd geassocieerd met militaire luchtvaartuigen die op afstand doelen opblazen of mensen om het leven brengen. Dit terwijl de aanduiding drone inmiddels ook slaat op de vele kleine multirotors die zowel door amateurs als professionals worden ingezet voor heel wat vreedzamere doeleinden.

Het idee is dat wereldwijd op de tweede zaterdag van maart liefhebbers van drones bij elkaar komen om aan de wereld te tonen dat drones ook goed kunnen zijn. Ook in Nederland vinden er dit jaar bijeenkomsten plaats, georganiseerd door Drone Addicts en door Drone Zone Breda. Eerstgenoemde evenement vindt plaats van 12:00 tot 15:00 bij het WestCord Fashion Hotel in Amsterdam (Hendrikje Stoffelstraat 1). Er zijn o.a. presentaties over regelgeving, veiligheid en de verschillen tussen drone vliegen als particulier en bedrijf. Ook is het mogelijk om zelf even (binnen) met een drone te vliegen. Het is mogelijk om je aan te melden via deze pagina. De toegang is vrij.

Meer informatie over de meetup in Breda (14:00-20:00) vind je op deze Facebookpagina. Hier staan uiteenlopende DroneGames op het programma: ballonprikken, spijkerdroning, hoepels vliegen en FPV racing. Ook aan de kinderen is gedacht met QuadKids labyrinting.

Mocht je van plan zijn om de 14e aan de wereld te tonen dat drones op een goede manier gebruikt kunnen worden, vergeet dan niet om gebruik te maken van de hashtags #dronesaregood en #internationaldroneday.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier