Video

Zo mooi kan de cranberryoogst zijn

Iedere herfst oogsten Amerikaanse telers miljoenen kilo’s cranberry’s op hun boerderijen. Vooral de zogenaamde ‘natte oogst’ is een lust voor het oog: telers laten dan de moerassen waarin de cranberry’s groeien onderlopen met een laag water, waarna speciale combines de bessen oogsten en de cranberry’s opgezogen worden door een vrachtwagen aan de kant.

Het bedrijf Aerial Drone Worx besloot om het oogsten van cranberry’s bij een boerderij in Massachusetts te filmen vanuit de lucht. Het resultaat is een prachtig filmpje waarin de dieprode kleur van de cranberry’s prachtig afsteekt tegen de herfstkleuren van de omringende bossen. Voor het maken van de video maakte het bedrijf gebruik van een DJI S900 voorzien van een Zenmuse Z-15 gimbal en een Panasonic GH4 camera, in een dual operator setup.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier