Eerste CNN nieuwsvideo gemaakt met drone

Begin dit jaar kondigde de Amerikaanse nieuwszender CNN aan te willen gaan experimenteren met dronejournalistiek. Het bedrijf kreeg hiervoor toestemming van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten (FAA), die de experimenten nauwgezet volgen. Inmiddels heeft CNN een eerste nieuwsvideo gepubliceerd waarbij gebruik gemaakt is van een drone.

Het item gaat over de Edmund Pettus-brug in de Amerikaanse staat Alabama. De brug was het toneel van het Bloody Sunday-conflict dat op 7 maart 1965 plaatsvond. Gewapende agenten vielen toen burgerrechtenactivisten aan die op weg waren naar de hoofdstad van de staat. Het conflict werd onlangs herdacht en voor het item dat CNN hierover maakte werd gebruik gemaakt van een drone. Klik op onderstaande afbeelding om de video te bekijken.

Edmund Pettus Bridge

EenVandaag

In Nederland worden er steeds vaker dronebeelden gebruikt in reportages. Zo zijn er in EenVandaag de laatste tijd regelmatig items te zien met daarin luchtopnamen gemaakt door een drone. Of het actualiteitenprogramma daarvoor officieel toestemming heeft is niet bekend: het journalistiek gebruik van drones staat in Nederland nog in de kinderschoenen als gevolg van de strenge regelgeving, tot grote frustratie van de NVJ.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier