Productnieuws

Kickstartercampagne gestart voor drone-uitwijksysteem

Op Kickstarter is zojuist een crowdfundcampagne gestart voor de financiering van de eBumper4, een add-on voor bestaande drones die uitwijkfunctionaliteit toevoegt. Het systeem moet dronepiloten in staat stellen om te vliegen in de buurt van obstakels zonder het risico te lopen er tegenaan te botsen.

De eBumper4 komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het bedrijf dat het uitwijksysteem ontwikkelt was een klein jaar geleden al op zoek naar bètatesters voor een prototype van het product (toen nog eBumper genaamd). Blijkbaar is Panoptes een stuk verder gekomen en zijn ze nu op zoek naar financiële middelen om de eBumper4 daadwerkelijk op de markt te kunnen brengen.

Het interessante van de eBumper4 is dat het systeem met bestaande drones samenwerkt, zoals de DJI Phantom 2 en de Iris+ van 3D Robotics. De eBumper4 vervangt een deel van de behuizing van de drone door een overkapping met daarin vier sonars. Eenmaal ingeschakeld houden deze sensoren continu de omgeving in de gaten. Zodra een botsing dreigt grijpt het systeem in en wordt de drone automatisch weggestuurd van het obstakel. Daarna wordt de besturing teruggegeven aan de piloot.

eBumper4

Toekomstige updates moeten de eBumper4 ook andere functionaliteiten geven. Zo denkt het team aan een tractor beam, waardoor de drone langzaam automatisch een object kan naderen: mooi voor video-opnamen. Ook denkt Panoptes aan een functie waarbij de drone een object kan volgen, zelfs als het beweegt.

Early birds kunnen intekenen op een eBumber4 voor de Phantom 2 voor 359 dollar. De versie voor de Iris+ kost 399 dollar. De uiteindelijke verkoopprijs zal 499 dollar gaan bedragen. Als de campagne succesvol verloopt zouden de eerste eBumpers juli dit jaar al geleverd moeten worden. In totaal moet er $80.000 opgehaald worden. Daarvan is momenteel één tiende opgehaald, met nog 31 dagen te gaan.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier