Nieuws

Studenten TU Delft ontwikkelen dansvoorstelling met drones

Drones zijn misschien niet de meest voor de hand liggende danspartners, maar toch kun je binnenkort naar een dansvoorstelling waarin een hoofdrol is weggelegd voor een aantal drones. De show is bedacht door choreograaf David Middendorp. Via een Delfts theater kwam hij in contact met een aantal studenten van de TU Delft. Die werken het idee nu verder uit.

De bedoeling is dat tijdens de dansvoorstelling twee consumentendrones over het podium vliegen die nauwgezet de bewegingen van een viertal  dansers volgen. Daartoe zet student control engineering Martijn van der Klauw een aantal HD camera’s in, die de bewegingen van de dansers opnemen. Vervolgens worden de drones zo geprogrammeerd dat ze autonoom de bewegingen van de ledematen van de dansers volgen. “De grootste uitdaging is dat de drone moet weten waar hij is en waar hij naartoe moet.”

De dansvoorstelling ‘A dark flirt with gravity’ is op 14 maart te zien tijdens het Delft Moves festival in theater De Veste. De voorstelling is een opmaat voor een theatertour die in september begint. De choreograaf wil dan meer dansers en drones inzetten. Mocht het niet lukken om de drones autonoom te laten vliegen, dan is handmatig besturen altijd nog een optie, volgens Middendorp.

Drone dans
Foto: Theater De Veste

Air 2015

Drones vinden momenteel op meer plekken hun weg naar live shows. Zo vindt later dit jaar Air 2015 plaats, een 3D lichtshow in Amsterdam ArenA waarin drones een hoofdrol zullen spelen. In Frankrijk worden drones ingezet in het spectakelstuk Cinéscénie.

(bron: Delta)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier