Productnieuws

Bebop Drone interessant voor journalisten dankzij live videostreaming

Dankzij een samenwerking met communicatiebedrijf Inmarsat kan de Bebop Drone nu live videobeelden streamen via internet. Daardoor is de drone volgens fabrikant Parrot bijzonder geschikt voor journalistiek gebruik: overal ter wereld kunnen luchtopnamen vanuit de drone direct doorgestuurd worden naar mensen die naar een nieuwsuitzending kijken.

Inmarsat biedt wereldwijd 3G internetdekking via satellietverbindingen. Door deze technologie te koppelen aan de videomogelijkheden van de Bebop Drone kunnen journalisten nu overal ter wereld live luchtopnamen doorsturen, bijvoorbeeld van een rampgebied of een demonstratie. Normaal gesproken is het maken van dit soort beeldmateriaal bijzonder kostbaar, als het al mogelijk is om met een helikopter te vliegen.

De technologie wordt het komende halfjaar uitgebreid getest, om zeker te zijn dat de drone goed samenwerkt met het netwerk. Doordat het netwerk van Inmarsat niet afhankelijk is van lokale zendmasten kunnen journalisten zelfs beelden kunnen doorsturen als het mobiele netwerk platligt.

Bebop Drone

Onlangs plaatsten wij deze review van de Bebop Drone. Deze is dankzij zijn geringe grootte en lage gewicht ideaal voor onderweg. Door de softwarematige stabilisatie levert de drone zeer stabiele videobeelden af. De vliegtijd is echter beperkt, met slechts een minuut of tien op één accu.

In Nederland is het journalistiek gebruik van drones zo goed als onmogelijk, doordat vluchten ruim van tevoren aangemeld moeten worden bij verschillende instanties. Mogelijk komt hier binnenkort verandering in, als gevolg van nieuwe regelgeving.

Bebop Drone

(bron: Unmanned Aerial – foto: Ted Eytan)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier