Productnieuws

3D selfie-drone ELF grote hit op Indiegogo

Een nanodrone die live 3D beelden doorstuurt naar je smartphone is momenteel een grote hit op crowdfundplatform Indiegogo. Net als andere nanodrones is de ELF ideaal voor het maken van dronies. Bijzonder is de feature die je in staat stelt om live 3D beelden vanuit de drone te bekijken. Daartoe wordt een kartonnen frame meegeleverd, die je smartphone omtovert in een VR-bril.

Dronies maken

Nog even en nanodrones zoals de ELF zijn net zo gewoon als een point-en-shoot camera. Je draagt ze altijd bij je en zodra zich een fotogeniek moment voordoet stuur je ze de lucht in om even een ‘drone selfie’ – dronie – te maken. De ELF wordt bestuurd via je smartphone, je hebt geen aparte controller nodig. Verwacht dus niet dat je de drone honderden meters de lucht in kunt sturen om spectaculaire luchtfoto’s te maken; de range van ELF is beperkt tot circa 15-30 meter.

ELF drone app

Kartonnen VR-bril

Wat de ELF onderscheidt van andere selfiedrones zoals ZANO is het feit dat er een kartonnen frame wordt meegeleverd die een smartphone omtovert in een VR-bril en waarop je live beelden van de ingebouwde camera kunt bekijken. Daardoor krijg je een live 3D first person view ervaring die tot nu toe voorbehouden was aan drones van honderden euros, om over de kosten van de benodigde videobril nog maar niet te spreken.

Kartonnen VR-bril

7 minuten vliegtijd

De ELF weegt net geen honderd gram en kan (afhankelijk van de weersomstandigheden) zo’n zeven minuten vliegen. Het apparaatje meet 14x14x3,5 cm. Dankzij de app (iOS en Android) die bij de ELF hoort is het mogelijk om foto’s en 720p video’s direct te bekijken en te delen met je vrienden.

ELF social sharing

Al ruim $45.000 opgehaald

Het team dat de ELF ontwikkelt wilde oorspronkelijk 20.000 dollar ophalen via crowdfundplatform Indiegogo, maar dat doel is binnen twee dagen al gehaald en de teller staat nu op ruim 45.000 dollar met nog een kleine twee maanden te gaan. De goedkoopste early bird-versies van $49 zijn al uitverkocht, als je nu inschrijft betaal je $69 plus $30 verzendkosten voor een eerste versie van ELF. Die zou dan in juli geleverd moeten worden, maar dat is zoals wel vaker met dit soort campagnes misschien wat optimistisch ingeschat.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier