Nieuws

CDA Hengelo ziet wel wat in ‘Drone Zone’ 

Vanaf 1 juli dit jaar mogen brandweer en politie als gevolg van nieuwe regelgeving eindelijk gaan vliegen met drones. Dat brengt interessante mogelijkheden met zich mee voor de stad Hengelo, denkt de lokale CDA fractie. De partij heeft het gemeentebestuur dan ook gevraagd naar het standpunt aangaande het gebruik van drones in de gemeente.

Volgens Radio Hengelo TV denkt de CDA fractie aan het instellen van een ‘Drone Zone’, waar naar hartelust geëxperimenteerd kan worden met onbemande luchtvaartuigen. Wellicht doelt de fractie op bestaande plannen om van vliegveld Twente – een kleine tien kilometer van Hengelo – een testcentrum voor drones te maken en zou de gemeente hierop in kunnen haken.

De afdeling in Hengelo is niet de enige lokale CDA-fractie die gecharmeerd is van drones. Vorig jaar nog ontstond er ophef toen de VVD met het idee kwam om met drones te surveilleren boven de Haagse Schilderswijk. Het CDA beschuldigde de liberale partij toen van het stelen van hun idee. “Wij hebben in ons verkiezingsprogramma al langer staan dat we voorstander zijn van surveilleren en opsporen vanuit de lucht met drones”, zei de fractievoorzitter van CDA Den Haag destijds.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier