BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Abu Dhabi vaardigt verkoopverbod op hobbydrones uit

Binnenkort is het in Abu Dhabi niet meer toegestaan om drones voor recreatief gebruik te verkopen. Volgens een woordvoerder van economische zaken is de veiligheid in het geding. Het emiraat treedt hiermee in de voetsporen van Thailand en Marokko, die soortgelijke maatregelen hebben genomen.

Het besluit om de verkoop van drones te verbieden volgt op meldingen van onbemande luchtvaartuigen in de buurt van Dubai International Airport. Het gebruik van drones wordt niet helemaal verboden, maar dronepiloten moeten in de toekomst beschikken over toestemming vanuit de overheid.

Het verbod lijkt op het importverbod dat Marokko onlangs instelde. Ook daar mogen alleen nog mensen met een ontheffing vliegen met drones. In Thailand is het vliegen met drones strafbaar gemaakt, die maatregel geldt dus ook voor toeristen die hun eigen drone meenemen.

Enkele weken geleden vond er in de Verenigde Arabische Emiraten, waarvan Abu Dhabi de hoofdstad is, nog een groot ‘Drones for good’ evenement plaats waarin de positieve toepassingen van drones werden belicht.

Dronefotografie (2016)

Leave a Reply

Beleef de PowerEgg op Bright Day
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.