Nieuws

Graffiti-drone maakt bekladden van gebouwen wel heel erg gemakkelijk

Sommige mensen verzinnen de meest bizarre toepassingen voor drones. Zo is er nu Tyrone, een drone die uitgerust is met verfbussen. Onder de noemer Unmanned Aerial Vandalism (UAV) kunnen graffitikunstenaars deze drone de lucht insturen om eenvoudig hun merktekens achter te laten op gebouwen om hen heen.

In onderstaand filmpje is te zien hoe graffitikunstenaars er met de Tyrone op uittrekken en diverse gebouwen voorzien van hun signature. Dat gaat bijzonder eenvoudig: in het voorbijfietsen wordt een zelfklevend kastje tegen een muur gegooid waarna de drone op die plek komt sprayen. Volgens de bedenkers van de Tyrone Drone kun je eenvoudig verschillende maskers op de drone bevestigen, en komt er binnenkort een houder voor een vlammenwerper.

Gelukkig lijkt de Tyrone Drone een reclamestunt en hoef je niet direct te vrezen voor een drone die je huis of kantoor onder komt kliederen. De drone uit het filmpje bestaat trouwens wel echt; het gaat om een Iris+ quadcopter van 3D Robotics. Het idee dat je een klein elektronisch beacon tegen een muur gooit waarna de drone daar zijn ding doet is wel innovatief en hier kunnen vast nuttige toepassingen voor bedacht worden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier