Drone legt bizarre mountainbikerit vast

De roodgekleurde bergen bij Sedona in de Amerikaanse staat Arizona doen nog het meest denken aan een marslandschap. Door miljoenen jaren van erosie zijn de zandstenen heuvels mooi afgerond geraakt en kun je verschillende lagen in het gesteente ontwaren.

Eén zo’n laag vormt de White Line trail, misschien wel het gevaarlijkste natuurlijke fietspad ter wereld. De ‘route’ wordt gemarkeerde door een laag wit zandsteen. Mountainbiker Michal Kollbek besloot om het pad op de fiets te volgen. Er was geen ruimte voor stuurfouten; die zouden onherroepelijk leiden tot een dodelijke val.

Ter voorbereiding legde hij de route eerst te voet af, paste hij de bandenspanning aan voor maximale grip en zette hij de vering op maximale stijfheid. “Daarna was het een kwestie van focussen op het pad, zonder te letten op de omgeving”, aldus Kollbek. Zijn stunt werd gefilmd door een drone, die op dezelfde hoogte als Kollbek vloog en daardoor perfect laat zien hoe gevaarlijk de stunt eigenlijk was.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!