Nieuws

Brit voor de rechter om dronevluchten boven bekende gebouwen

Een 42-jarige inwoner van Nottingham moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor zeventien dronevluchten boven bekende Britse gebouwen, waaronder de Houses of Parliament in Londen en het Queen Victoria memorial bij Buckingham Palace. Ook vloog hij over verschillende voetbalstadiums terwijl er wedstrijden gaande waren.

Volgens de Britse regelgeving is het niet toegestaan om met een onbemand luchtvaartuig te vliegen binnen 150 meter van aaneengesloten bebouwing of een mensenmenigte. Nigel Wilson overtrad deze regels meerdere keren en daarvoor moet hij nu voor de rechter verschijnen.

Wilson is niet de eerste Brit die gepakt wordt voor het uitvoeren van illegale dronevluchten. In april vorig jaar moest landgenoot Robert Knowles (46) naast een boete van 800 pond ook een vergoeding van 3.500 pond betalen, nadat hij met zijn drone dichtbij een brug en boven een nucleaire installatie had gevlogen.

Houses of Parliament

(bron: The Guardian)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier