Brit voor de rechter om dronevluchten boven bekende gebouwen

Een 42-jarige inwoner van Nottingham moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor zeventien dronevluchten boven bekende Britse gebouwen, waaronder de Houses of Parliament in Londen en het Queen Victoria memorial bij Buckingham Palace. Ook vloog hij over verschillende voetbalstadiums terwijl er wedstrijden gaande waren.

Volgens de Britse regelgeving is het niet toegestaan om met een onbemand luchtvaartuig te vliegen binnen 150 meter van aaneengesloten bebouwing of een mensenmenigte. Nigel Wilson overtrad deze regels meerdere keren en daarvoor moet hij nu voor de rechter verschijnen.

Wilson is niet de eerste Brit die gepakt wordt voor het uitvoeren van illegale dronevluchten. In april vorig jaar moest landgenoot Robert Knowles (46) naast een boete van 800 pond ook een vergoeding van 3.500 pond betalen, nadat hij met zijn drone dichtbij een brug en boven een nucleaire installatie had gevlogen.

Houses of Parliament

(bron: The Guardian)

Bestel het boek 'Dronevideo's maken' bij Bol.com
Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Wiebe schrijft ook over de wereld van 360º content op 360shooter.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skytools lease & rentals