BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

FAA geeft Amazon toestemming om te experimenteren met bezorgdrones

De grote droom van Amazon, om pakketjes te gaan bezorgen met drones, is weer een stapje dichterbij de realiteit gekomen. De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten (FAA) hebben de internetgigant namelijk toestemming gegeven om te gaan experimenteren met pakketbezorgende drones.

Een carte blanche krijgt Amazon echter niet. De FAA vereist namelijk dat de drones onder de 120 meter vliegen en alleen bij daglicht de lucht in mogen. Maar belangrijker nog, de operator moet een theoriebewijs op zak hebben en de drone altijd in het zicht houden.

Dat is meteen een fikse beperking voor Amazon. Het hele idee van de delivery drones is namelijk dat deze geheel autonoom vliegen, dus zonder toezicht van een bestuurder van vlees en bloed. Alleen dan kan pakketbezorging via de lucht rendabel gemaakt worden.

Desondanks is de aankondiging van de FAA goed nieuws voor Amazon, en komt het afleveren van pakketjes door drones weer een stuk dichterbij.

IMG_9688.JPG

Dronefotografie (2016)

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.