Productnieuws

Maak je eigen LEGO-drone

‘Met LEGO kun je alles maken’; wie is er niet opgegroeid met deze slogan? En het is nog waar ook, getuige het feit dat je nu een LEGO-bouwpakket kunt kopen waarmee je een werkende quadcopter in elkaar kunt zetten.

Het pakket wordt aangeboden door BrickDrones, een Amerikaanse bedrijf dat zich richt op zelfbouwdrones waar zowel volwassenen als kinderen veel plezier aan kunnen beleven. Het bedrijf biedt alle basisonderdelen aan die je nodig hebt voor het bouwen van een werkende quadcopter waaronder frame, motorsteunen en GoPro mounts. Motoren, flight controller, accu en afstandsbediening zul je los moeten aanschaffen, maar op de site van BrickDrones vind je handleidingen waarin staat wat je nodig hebt.

LEGO-drone

Dankzij een APM mini flight controller is het zelfs mogelijk om stunts uit te halen, zoals flips. En voorzien van een GoPro kan de LEGO-drone ook gebruikt worden voor luchtfotografie en het maken van filmpjes.

Het idee voor de LEGO-drone ontstond al in 2012. Via Kickstarter werd eind 2014 geld opgehaald om het project te kunnen realiseren. Dat leidde tot BrickDrones, waar je nu dus onderdelen kunt kopen waarmee je je eigen DIY-drone van LEGO kunt realiseren.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier