Productnieuws

Zo zou de Apple Drone eruit kunnen zien

Wat als Apple zich op de snel groeiende markt van ‘personal drones’ zou storten? Dat vroeg de Duitse concept artist Eric Huismann zich af. Hij maakte een aantal renderings van hoe de iDrone – of Apple Drone – eruit zou kunnen zien.

Apple Drone

De drone zou zich uiteraard van de concurrentie onderscheiden door een glad gepolijst, sleek design. In plaats van een losse camera aan een gimbal zou elke arm van de quadcopter voorzien zijn van een iSight-camera met 4K resolutie.

Apple Drone - iSight camera

Daardoor zou de drone 360 graden panorama’s kunnen maken, zowel in video als foto. Uiteraard zou het beeld van de camera’s live gestreamd kunnen worden naar je iOS of OS X device.

Apple Drone - panorama

Ben je enthousiast geworden? Dan hebben we slecht nieuws: voor zover bekend heeft Apple helemaal geen plannen om een drone op de markt te brengen. Maar je weet het nooit, na de Apple Watch lijkt het bedrijf grote plannen te hebben op het gebied van automobiliteit en wie weet ziet Apple ook wel wat in onbemande luchtvaart.

Tot die tijd is Apple mede-oprichter Steve Wozniak in ieder geval onder de pannen met z’n DJI quadcopter. Na een testvlucht zei hij over de Phantom: “het voelde aan alsof ik met de Apple II op het gebied van quadcopters en vliegende camera’s aan het spelen was.”

(bron: quadrocopter.org)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier