IncidentNieuws

Op hol geslagen drone geeft bejaarde het nakijken

Een 91-jarige man uit Velp is van de week zijn drone tijdens een proefvlucht kwijtgeraakt. Volgens de Gelderlander had Aaldrik Grondman de drone net aangeschaft en ging er iets mis met het intoetsen van vluchtcoordinaten op zijn smartphone, waardoor het toestel jammerlijk wegvloog nadat het was opgestegen.

Grondman baalt flink van de het verlies van zijn drone. De quadcopter in kwestie, een DJI Phantom 2 Vision, kostte hem bijna 1.000 euro. De man denkt dat het toestel niet heel ver van het punt van opstijgen, bedrijventerrein IJsseloord 2 in Arnhem, geland kan zijn.

De Velpenaar looft een beloning uit voor degene die de drone terugbezorgt. Wellicht wordt de drone te zijner tijd aangemeld op de website dronegevonden.nl, een website waarop mensen die een drone zijn kwijtgeraakt of één hebben gevonden zich kunnen melden.

Fly-away

De bejaarde man is zeker niet de eerste die zijn drone weg heeft zien vliegen tijdens een testvlucht. Het komt regelmatig voor dat een drone als gevolg van een fout van de piloot door de wind wordt meegevoerd (fly-ayway). Vaak wacht men voor het opstijgen niet op een GPS-lock, waardoor de drone zijn opstijglocatie niet weet. Daarnaast kan het verkeerd invoeren van coordinaten in de ground station modus ervoor zorgen dat een drone buiten het zicht van de piloot vliegt.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Op hol geslagen drone geeft bejaarde het nakijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier