London City Airport uur gesloten om drone op startbaan

Een verdwaalde drone heeft er vanmorgen toe geleid dat het luchtruim rond London City Airport een uur afgesloten is geweest. Volgens een piloot was er zelfs sprake van dat de drone op een startbaan terecht gekomen was. Door de sluiting liepen vertrekkende en landende vliegtuigen flinke vertraging op. Details over het incident zijn nog niet bekend gemaakt.

London City Airport is het kleinste vliegveld in de buurt van Londen. Het vliegveld heeft een startbaan van slechts 1.650 meter. Er zijn geen taxibanen. Het vliegveld wordt door zo’n drie miljoen reizigers per jaar gebruikt.

De afgelopen maanden wordt er steeds vaker melding gemaakt van drones in de buurt van luchthavens. Het is echter voor het eerst dat er een drone op het vliegveld zelf beland is.

London City Airport
London City Airport
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier