Achtergrond

Man bijt hond deze week in teken van drones

De toenemende populariteit van drones is ook het programma Man bijt hond niet ontgaan. Deze week wordt er elke dag een hobbyist aan het woord gelaten over de magie van het dronevliegen. Van hoogtevrees tot droneclub, en van familie-uitje tot uitlaatklep: de meest uiteenlopende aspecten komen voorbij.

Danny van Elsbergen
Danny van Elsbergen

Maandag 23 maart: Danny van Elsbergen, hij is verslaafd aan zijn drone

Danny vliegt het liefst op locaties waar het eigenlijk niet mag. Met gezond verstand vliegt hij op zijn eigen manier. “Ik probeer de regels wel om te buigen. Je leeft maar één keer toch!”. Danny is begonnen met drones omdat hij op deze manier beelden kan maken vanuit de lucht. Door zijn hoogtevrees lukt dit anders niet.

Dinsdag 24 maart: Frans Molier en zijn Dronezoneclub

Van modelbouwvliegtuigen tot drones: deze heren vliegen alles wat vliegen wil. De leden van de dronesclub vinden hun drones het allerbelangrijkste.  Met elkaar genieten ze van het vliegen. “Als ik ‘m zo zie vliegen, denk ik dat ik heel gelukkig mag zijn”. We zien hoe Frans en zijn vrienden hun drones tot uiterste precisie dwingen. Met linten, hoepels en ballonnen zetten zij een parcours uit. Ook aan het oudhollandsche spel spijkerpoepen is gedacht.

Woensdag 25 maart: Laura Hoogerwerf met haar schaapskudde

De schaapskudde van Laura was al gewend dat ze vaak foto’s van hen maakte, maar met haar drone brengt Laura dit tot een heel ander niveau. “Ik wordt wel eens een 2.0 herder genoemd; een moderne herder dus. Ik gebruik namelijk veel internet, Facebook en nu ook drones!”

De drone heeft Laura eigenlijk gekocht voor haar man, maar na zijn plotselinge overlijden vond ze het zonde dat deze maar in de kast stond te staan. Ze heeft de hulp ingeroepen van Alex, die haar heeft leren vliegen. Vandaag krijgt Laura haar tweede droneles van Alex.

Donderdag 26 maart: Michel Rietveld en zijn dochter Alissa, op een vader-dochteruitje

Michel had nooit verwacht dat zijn twaalfjarige dochter Alissa zijn hobby’s ook leuk zou vinden. Afgelopen zomer hebben ze hun eerste drone gekocht en nu vliegen ze als het weer en het huiswerk het toelaat samen. “Het is echt tijd samen, echt voor ons alleen. Dat vind ik heel leuk”. Een echt vader-dochter uitje dus.

Vrijdag 27 maart:  Ronald, vliegen is voor hem een uitlaatklep

“Mijn verhaal is vertellen wat mij is overkomen met de dood van mijn zoon. Dat heeft iets geopend namelijk”. Na de dood van zijn zoon heeft Ronald zijn oude passies weer opgepakt. Fotograferen, filmpjes en muziek maken, monteren en op internet zetten. Ronald hoopt dat anderen zijn verhaal horen en daar iets van kunnen leren.

Man bijt hond wordt iedere werkdag uitgezonden om 18:45 op NPO 2.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier