Productnieuws

App Autopilot voegt interessante functies toe aan cameradrone van DJI

Goed nieuws voor eigenaren van een DJI Phantom 2 Vision+ cameradrone: de nieuwe app Autopilot for Phantom maakt van je quadcopter een ‘Smart Drone’, zonder dat je hoeft te investeren in nieuwe hardware. Dankzij de app kan de drone nu automatisch de piloot volgen als deze zich verplaatst. Ook beschikt de app over een ‘Smart Gimbal’ feature zodat de camera tijdens een vlucht altijd op de zender gericht blijft.

Autopilot is de eerste app die de mogelijkheden van DJI’s software development kit benut. Dankzij deze tools kunnen externe ontwikkelaars apps ontwikkelen voor de populaire cameradrone van DJI. Dat is een slimme move van de Chinese dronefabrikant, aangezien de functionaliteit van hun drones op die manier flink uitgebreid kan worden zonder dat deze door DJI zelf ontwikkeld hoeft te worden.

De Autopilot app voegt innovatieve functies toe die we inmiddels kennen van andere drones, zoals de ‘Follow me’ modus waarbij de drone automatisch achter de piloot aanvliegt als deze zich verplaatst – ideaal voor het maken van actieshots – of de ‘Hover’ functie waarbij de drone automatisch een cirkelvormig traject aflegt terwijl de camera op het middelpunt blijft gericht: handig voor het maken van filmopnamen van een mooi gebouw.

Een overzicht van de flight modes die Autopilot biedt
Een overzicht van de flight modes die Autopilot biedt

Daar blijft het niet bij. Doordat Autopilot gebruik maakt van de bewegings- en oriëntatiesensoren van een smartphone is het ook mogelijk om de drone naar een punt te laten vliegen door met je smartphone naar een punt in de lucht te wijzen, als ware het een laserpointer: een functie die we kennen van de ZANO drone, die binnenkort op de markt verschijnt. Volgens de makers van de app zullen er in de toekomst nog meer innovatieve flight modes toegevoegd worden.

Ook bevat de app allerlei handige toevoegingen die het leven van de dronepiloot een stuk eenvoudiger maken, zoals een logboek, geïntegreerde pre-flight checklists en een flight control dashboard waarop alle telemetrische gegevens overzichtelijk worden weergegeven. Voor beginnende dronepiloten is er voorzien in een ‘Flight school’ waarin de basics van het dronevliegen worden uitgelegd.

Momenteel is Autopilot for Phantom beschikbaar voor iPhone en iPad, een Androidversie volgt later. De app werkt alleen met de populaire DJI Phantom 2 Vision+ cameradrone. Autopilot for Phantom is te downloaden via de App Store en kost €19,99. Dat is niet goedkoop voor een app, maar bedenk dat je drone dankzij de extra functionaliteiten die de app biedt de strijd met de concurrentie voorlopig weer volop aankan.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “App Autopilot voegt interessante functies toe aan cameradrone van DJI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier