BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

T-Mobile gaat zendmasten inspecteren met drone

Telecomprovider T-Mobile is de eerste Europese operator die haar zendmasten gaat inspecteren met behulp van drones. Het bedrijf gaat een eigen piloot opleiden die vanaf juli dit jaar ruim 5.000 zendmasten in Nederland zal aandoen.

Volgens Jeffrey Leentjes van T-Mobile is het inspecteren van zendmasten met behulp van drones veel effectiever, veiliger en goedkoper dan de traditionele manier, waarbij gebruik gemaakt wordt van hoogwerkers. De resultaten van de eerste test waren veelbelovend: “Normaal gesproken duurt een inspectie van antennes op een stadium minstens een week. De drone deed er vijftien minuten over om de juiste foto’s te maken.”

De regelgeving is nog wel een belangrijke bottleneck: voor iedere inspectievlucht moet er een ontheffing aangevraagd worden bij het ministerie. T-Mobile is echter optimistisch over plannen van de Europese Commissie om de regelgeving voor professionele dronegebruikers te vereenvoudigen.

T-Mobile maakt voor de inspecties gebruik van een Altura Zenith drone van de Nederlandse dronebouwer Aerialtronics. Naast de drone zelf levert het bedrijf ook een HD camera met warmtesensor en zenders voor realtime analyse van de data. Aerialtronics verzorgt ook de opleiding van de dronepiloot.

DroneLand ROC-light

Leave a Reply

Beleef de PowerEgg op Bright Day
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.