Productnieuws

B Go Beyond: de eerste fly&drive drone, binnenkort eindelijk te koop?

Op het eerste gezicht is het een buitenissig radiografisch bestuurd autootje, met nogal groot uitgevallen wielen. Totdat de propellers die in de wielen verwerkt zijn gaan draaien en het wagentje opstijgt. Maak kennis met de B Go Beyond, de eerste fly&drive drone ter wereld.

B flying car

Al in 2013 werd er via Kickstarter geld opgehaald om de B flying car, zoals de drone toen nog heette, te realiseren. Die campagne verliep succesvol en in juli 2013 was er ruim 120.000 pond opgehaald.

De drone is dankzij het unieke ontwerp in staat om afstanden met behoorlijke snelheid zowel rijdend als vliegend af te leggen. Dankzij de grote wielen kan de drone overweg met oneffen terrein, maar als het rijden te moeilijk wordt komen de propellers in actie en vliegt de B Go Beyond als quadcopter verder.

Het uiteindelijke model zou volgens de makers vijftien minuten kunnen vliegen en dankzij de ingebouwde camera kunnen filmen in HD. De makers zagen zelfs een super-sized uitvoering van de cardrone voor zich, die ingezet zou kunnen worden als ambulance.

Prototype

Het bleef echter lange tijd stil rond de B Go Beyond nadat de Kickstartercampagne beëindigd was. Er werd vorig jaar zelfs een tweede crowdfundcampagne opgezet, die echter niet succesvol was. In diezelfde periode verscheen er toch weer een video op YouTube, waarin een prototype van de hybride drone in actie te zien is:

Wanneer de cardrone uiteindelijk op de markt verschijnt is nog de vraag. Volgens een bericht op de website van de makers zijn er problemen met leveranciers, en kan het nog ‘enkele weken’ duren voordat de B Go Beyond en reserveonderdelen te koop zijn. Wat de rijdende drone uiteindelijk moet gaan kosten is nog niet bekend.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “B Go Beyond: de eerste fly&drive drone, binnenkort eindelijk te koop?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier