BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Premier Rutte op bezoek bij Chinese dronefabrikant

De handelsmissie in China onder leiding van premier Mark Rutte heeft vandaag de Chinese dronefabrikant DJI aangedaan. Tijdens het bezoek werd Rutte bijgepraat door DJI-ceo Frank Wang, die hem de laatste ontwikkelingen op het gebied van onbemande luchtvaartuigen liet zien. Ook werden de Inspire 1 cameradrone en Ronin camerastabilisatie getoond.

DJI is vooral bekend van haar populaire Phantom drones voor de consumentenmarkt. Ook biedt het bedrijf oplossingen voor professionele aerial video producers en luchtfotografen. Afgelopen jaar behaalde het bedrijf een omzet van 500 miljoen dollar. Analisten denken dat DJI in 2015 wel eens een omzet van een miljard dollar zou kunnen halen.

Mark Rutte bekijkt de DJI Inspire 1

Mark Rutte bekijkt de DJI Inspire 1

Mark Rutte probeert de DJI Ronin uit

Mark Rutte probeert de DJI Ronin uit

Handen schudden met DJI-ceo Mark Wang

Handen schudden met DJI-ceo Frank Wang

En natuurlijk ook zelf even met een drone vliegen!

Met het bezoek aan DJI werd de bedrijvenmissie door China afgesloten. Rutte werd tijdens de missie vergezeld door staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu. Aangevoerd door VNO-NCW-voorzitter De Boer reisde ook een delegatie van ruim 70 Nederlandse bedrijven mee.

(foto’s: DJI)

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.