Premier Rutte op bezoek bij Chinese dronefabrikant

De handelsmissie in China onder leiding van premier Mark Rutte heeft vandaag de Chinese dronefabrikant DJI aangedaan. Tijdens het bezoek werd Rutte bijgepraat door DJI-ceo Frank Wang, die hem de laatste ontwikkelingen op het gebied van onbemande luchtvaartuigen liet zien. Ook werden de Inspire 1 cameradrone en Ronin camerastabilisatie getoond.

DJI is vooral bekend van haar populaire Phantom drones voor de consumentenmarkt. Ook biedt het bedrijf oplossingen voor professionele aerial video producers en luchtfotografen. Afgelopen jaar behaalde het bedrijf een omzet van 500 miljoen dollar. Analisten denken dat DJI in 2015 wel eens een omzet van een miljard dollar zou kunnen halen.

Mark Rutte bekijkt de DJI Inspire 1
Mark Rutte bekijkt de DJI Inspire 1
Mark Rutte probeert de DJI Ronin uit
Mark Rutte probeert de DJI Ronin uit
Handen schudden met DJI-ceo Mark Wang
Handen schudden met DJI-ceo Frank Wang
En natuurlijk ook zelf even met een drone vliegen!

Met het bezoek aan DJI werd de bedrijvenmissie door China afgesloten. Rutte werd tijdens de missie vergezeld door staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu. Aangevoerd door VNO-NCW-voorzitter De Boer reisde ook een delegatie van ruim 70 Nederlandse bedrijven mee.

(foto’s: DJI)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier