Video

Prachtige dronevideo van provincie Groningen

Een jaar lang trok Reint Verkerk (23) er met zijn drone op uit om video-opnamen te maken in de provincie Groningen, en ook Friesland werd aangedaan. Het resultaat is deze prachtige compilatievideo. Plaatsen die voorbij komen zijn onder andere Winsum, het Lauwersmeergebied, de heidegebieden van Bakkeveen en Duurswoude, de sluis bij Schaphalsterzijl en erfgoedlocaties als de oude steenfabriek Onderdendam en de kloostermolen bij Garrelsweer.

Alle opnamen werden gemaakt met een DJI Phantom 2 voorzien van een GoPro Hero 3 Black Edition. De filmfragmenten werden bewerkt in Adobe After Effects, en van een stemmige soundtrack voorzien. Voor wie ook dergelijke video’s wil maken met zijn drone heeft Reint de volgende tips:

Tijdens het vliegen:

  • Zorg voor constante bewegingen tijdens het vliegen;
  • Wees niet bang om recht naar voren te filmen, als je recht naar voren filmt is het fisheye-effect minder zichtbaar (omdat de horizon dan in het midden is). Vlieg niet te hard naar voren om te voorkomen dat de propellers in beeld komen.

Tips voor de nabewerking:

  • Voeg een mooie soundtrack toe aan je video, en probeer de overgangen van de beelden gelijk te laten lopen met de overgangen van de muziek. Dit versterkt de beelden enorm;
  • Maak de video niet te lang: zorg voor een kort filmpje met je beste droneshots;
  • Gebruik het cinemaformaat (21:9). Zorg er voor dat je compositie deze grootte heeft (voeg dus geen zwarte balken toe). Het cinemaformaat geeft de video een professionelere uitstraling, en zorgt er tevens voor dat de propellers minder snel in beeld komen.

Voor wie in de stemming is geraakt, hieronder nog een tweetal drone-compilatiefilms.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier