BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Innovatieve herder zet drone in om schapen bijeen te drijven

SHEP the Drone, zo noemt schaapherder Declan Brennan uit Ierland zijn vliegende schaapshond. Voor zover bekend is Brennan de eerste schaapherder ter wereld die een quadcopter inzet om schapen bijeen te drijven. En met succes: vanuit de lucht laat zijn schaapskudde bestaande uit zo’n 100 schapen zich bijzonder goed hoeden, zoals je in onderstaande video kunt zien.

Afgelopen week was in Man bijt hond ook al een vooruitstrevende schaapherderin te zien: Laura Hoogerwerf maakt sinds kort gebruik van een drone om haar schaapskudde op de foto te zetten. Haar vliegskills zijn echter nog niet dusdanig ontwikkeld dat ze haar schapen met de drone bijeen kan drijven.

Schaapherderin Laura Hoogerwerf

Dronefotografie (2016)

Leave a Reply

Powervision Powerray
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.