Innovatieve herder zet drone in om schapen bijeen te drijven

SHEP the Drone, zo noemt schaapherder Declan Brennan uit Ierland zijn vliegende schaapshond. Voor zover bekend is Brennan de eerste schaapherder ter wereld die een quadcopter inzet om schapen bijeen te drijven. En met succes: vanuit de lucht laat zijn schaapskudde bestaande uit zo’n 100 schapen zich bijzonder goed hoeden, zoals je in onderstaande video kunt zien.

Afgelopen week was in Man bijt hond ook al een vooruitstrevende schaapherderin te zien: Laura Hoogerwerf maakt sinds kort gebruik van een drone om haar schaapskudde op de foto te zetten. Haar vliegskills zijn echter nog niet dusdanig ontwikkeld dat ze haar schapen met de drone bijeen kan drijven.

Schaapherderin Laura Hoogerwerf

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier