ProProductnieuws

80 megapixel camera voor drones gelanceerd

Speciaal voor professionele luchtfotografen heeft Phase One een middenformaat camera ontwikkeld met een resolutie van maar liefst 80 megapixels. De Phase One iXU 180 weegt nog geen kilo en is daarmee uitermate geschikt om onder een drone te hangen.

Phase One iXU 180

Met de nieuwe camera kunnen luchtfoto’s in een zeer hoge resolutie maken. Daardoor kunnen de foto’s zeer groot afgedrukt worden (A1 formaat bij 300 dpi) of blijven er bij stevige crops alsnog voldoende pixels over voor een scherpe afbeelding. De body kan gecombineerd worden met een range van Schneider-Kreuznach lenzen met brandpuntsafstanden variërend van 28 tot 240 mm. Naast een CCD-uitvoering met 80 megapixels komt er ook een versie met een CMOS sensor die 50 megapixels telt.

De camera komt half april beschikbaar. Een verkoopprijs is nog niet bekend, maar zal waarschijnlijk enkele tienduizenden dollars bedragen voor de body alleen. Gelet op het gewicht van de camera en de benodigde gimbal komen alleen de wat zwaardere hexacopters en octocopters in aanmerking om het geheel de lucht in te krijgen.

Check ook onderstaande video om te zien hoe ongelooflijk veel detail een 80 megapixel camera kan vastleggen:

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier