De beste dronegerelateerde 1 april grappen van 2015

Het is 1 april en dus doen bedrijven overal ter wereld flink hun best om met een ludieke actie de aandacht van het publiek te trekken. Zo ook in Nederland, waar dit jaar meerdere 1 april grappen over de meest uiteenlopende toepassingen van drones gaan. Dronewatch zette een aantal instinkers op een rijtje.

Brandweerdrone van korps Gorssel
Overtuigend was het nieuwsbericht wel, dat het brandweerkorps van Gorssel een drone ging inzetten die moet gaan helpen bij brandbestrijding. Zelfs de burgemeester is betrokken bij de grap. Althans, het moet haast wel om een grap gaan, want de brandweer mag nog helemaal geen gebruik maken van drones en zeker niet van consumentenmodellen als de DJI Phantom. Een eerste demonstratie van de drone vindt plaats op.. 1 april.

De brandweerdrone van Gorssel. Foto: Sebastiaan van 't Erve
De brandweerdrone van Gorssel. Het zal wel om een 1 april grap gaan. Toch? Foto: Sebastiaan van ’t Erve

 

Bezorgdrone van Balder Logistiek
Een drone die pakketjes aflevert: voor Amazon is het bittere ernst, maar dat deze Nederlandse logistieke dienstverlener daadwerkelijk drones zou gaan inzetten voor het bezorgen van bestellingen is wel erg onwaarschijnlijk. Zeker gezien het huidige stelsel van ontheffingen dat je nodig hebt om een drone zakelijk in te zetten. De nieuwe dienst gaat van start op.. 1 april.

Drone tegen hondenpoep
Buitengewone opsporingsambtenaren in de gemeente Noordoostpolder die vanuit de lucht overlast van hondenpoep te lijf gaan: een idee afkomstig uit de koker van wethouder Handhaving Wiemer Haagsma. “Het gebruik van de drone stelt ons in staat om snel en effectief overtreders aan te pakken”, aldus Haagsma. Later zou de drone ook ingezet kunnen worden voor het naleven van de Drank- en Horecawet bij evenementen. De geplande demonstratie (die vanwege de wind trouwens is verplaatst) vindt plaats op.. 1 april.

Asperges per drone naar restaurant
Nog een bezorgdrone, deze keer voor voedingsmiddelen. Asperges, om precies te zijn. Het idee is afkomstig van Roland Peijnenburg, eigenaar van sterrenrestaurant De Zwaan in Etten-Leur. ‘Drones zijn hot’, aldus de restaurateur. Het idee is dat de drone een mandje asperges van het veld direct in de tuin van het restaurant aflevert. Daar gaan ze ‘pats’ de pan in. De eerste aspergedrone vliegt op.. 1 april.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier