Nieuwsapp Stringwire laat je video streamen vanaf je drone

Live video streamen via je smartphone is booming business, kijk maar naar het succes van apps als Meerkat en Periscope. De journalistieke app Stringwire stelt je nu ook in staat om live videobeelden te streamen vanaf een DJI Phantom of Parrot Bebop drone.

Stel je voor, je bent journalist en er vindt een aardbeving plaats of er breekt een brand uit. Vanaf de grond kun je het rampgebied meestal niet betreden maar vanuit de lucht kun je met een cameradrone snel een beeld krijgen van de situatie op de grond. Dankzij Stringwire kun je die beelden nu live delen met de rest van de wereld.

Stringwire

De app werd ontwikkeld door NBC News, met als doel om burgerjournalistiek aan te moedigen door mensen in staat te stellen eenvoudig belangrijke nieuwsfeiten te filmen en te delen met een wereldpubliek. Met versie 1.4 wordt nu ook live streaming van videobeelden van GoPro camera’s en de populaire DJI Phantom 2 Vision+ en Parrot Bebop quadcopters mogelijk gemaakt.

De app is zowel beschikbaar voor iOS als voor Android, maar de ondersteuning voor drones is alleen nog vinden in de iOS-versie. Stringwire is momenteel alleen beschikbaar voor Amerikaanse iTunesgebruikers.

Bebop Drone

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Nieuwsapp Stringwire laat je video streamen vanaf je drone

 • 2 april 2015 om 18:52
  Permalink

  Hey! Awesome article. One quick thing we are are actually in more countries than just the US. See the list below:
  iOS

  Australia
  Canada
  Guinea-Bissau
  Hong Kong
  India
  Ireland
  Israel
  Liberia
  New Zealand
  Nigeria
  Sierra Leone
  South Africa
  UK
  Ukraine
  US

  Android

  Australia
  Canada
  Guinea-Bissau
  Hong Kong
  India
  Ireland
  Israel
  New Zealand
  Nigeria
  South Africa
  UK
  Ukraine
  US

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier