GDF Suez neemt belang in drone-servicebedrijf Redbird

Het Franse energiebedrijf GDF Suez heeft twee miljoen dollar geïnvesteerd in Redbird, een bedrijf dat zich toelegt op de analyse van data gegenereerd door drones. Dankzij de technologie van Redbird kan GDF Suez onder andere veel efficiënter haar netwerk van gaspijpleidingen inspecteren.

Het Franse Redbird timmert al enige tijd aan de weg met oplossingen voor agricultuur, infrastructuur en de bouwsector. Dankzij de investering van GDF Suez kan het bedrijf haar dienstenpakket versneld uitbreiden. Het energiebedrijf is met name geïnteresseerd in de mogelijkheid om met drones pijpleidingen en installaties te inspecteren.

Daarnaast zal Redbird het geld gebruiken om andere industriële en zakelijke toepassingen te ontwikkelen. Denk aan het nauwkeurig in kaart brengen van grote stukken terrein, surveillance tijdens evenementen en festivals, en het inspecteren van spoorwegen, windturbines en elektriciteitsmasten.

Redbird zet verschillende typen UAVs in, waaronder quadcopters, fixed wings en onbemande vliegtuigen. Afhankelijk van de klus worden de drones uitgerust met (infrarood) camera’s, multi- en hyperspectraalsensoren, en LiDAR systemen. De datastromen die deze sensoren opleveren worden vervolgens geanalyseerd door zelf ontwikkelde algoritmes.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier