Filmmakers hangen 1.000 fps 4K camera onder drone

Inmiddels weten we wel dat je mooie video’s kunt maken met drones, YouTube staat er onderhand vol mee. Maar je kunt altijd de grenzen opzoeken van wat mogelijk is: het cinematografiebedrijf Brain Farm besloot om een Flex4K camera onder een drone te hangen. Het resultaat is een wel heel bijzondere dronevideo.

Phantom Flex4K drone

Voor als je nog nooit hebt gehoord van de Phantom Flex4K: dit is een camera die in staat is om video-opnamen te maken met een framerate van 1.000 beelden per seconde. Daarmee kun je video’s opnemen die later extreem vertraagd afgespeeld kunnen worden, met ‘mind blowing’ slow motion-beelden tot gevolg. Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg is doet de Flex4K dat ook nog eens in ultra HD resolutie, ook wel 4K genoemd. De camera is met een prijskaartje van $100.000 niet bepaald goedkoop te noemen.

Het bedrijf Brain Farm dacht dat het wel leuk zou zijn om eens een luchtvideo op te nemen met een Flex4K. Problematisch is het gewicht van de camera: zeven kilo, en dat is dan nog zonder lens. Het Zweedse bedrijf Intuitive Aerial kon echter een hexacopter leveren met genoeg hefcapaciteit. Na enkele aanpassingen aan hun Aerigon drone was deze in staat om de vijftien kilo aan camera en lens de lucht in te krijgen. Het resultaat mag er zijn.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Wiebe schrijft ook over de wereld van 360º content op 360shooter.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.