Dit gebeurt er als je vuurwerk aan een drone bindt

Fotograaf Calder Wilson vroeg zich af wat voor effect je zou krijgen als je vuurwerk aan een drone zou binden  en dan met een lange sluitertijd foto’s zou maken van het geheel. Hij besloot de proef op de som te nemen en bevestigde wat vuurwerk dat over was van oud&nieuw aan zijn quadcopter, stak het aan en stuurde z’n drone de lucht in.

d9TUvwM

Na het uitvoeren van wat eerste tests kwam Wilson erachter dat je dergelijke foto’s het beste met twee man kunt maken: één persoon steekt het vuurwerk aan en bestuurt de drone, terwijl een tweede persoon de camera bedient.

10914829_758660984209869_5553651368056245010_o

Volgens Wilson was er weinig postprocessing nodig na het maken van de foto’s. Het lukte de fotograaf zelfs om een volle maan in beeld te krijgen op één van de foto’s.

bR0blD3

(foto’s overgenomen met toestemming van de fotograaf)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier