Marokkaanse douane neemt zes drones in beslag

Afgelopen week hebben Marokkaanse douaniers zes drones voorzien van camera’s in beslag genomen in de haven Tanger Med. Een Duits koppel dat op het punt stond om de boot naar Spanje te nemen had de drones in de achterbak van hun auto verstopt. Het stel vertelde aan de politie dat ze niet wisten dat het in Marokko sinds februari verboden is om drones te importeren.

Wat de Duitsers met de drones deden in Marokko is nog niet bekend. Volgens de douane werden de drones mogelijk ingezet voor spionageactiviteiten. Het is voor het eerst dat mensen opgepakt worden voor het overtreden van het verbod op het invoeren van cameradrones.

Marokko is niet het enige land dat drones in de ban heeft gedaan. In Thailand geldt sinds januari dit jaar een verbod op het vliegen met cameradrones, en in Abu Dhabi werd onlangs een verbod ingesteld op het verkopen van drones. In alle gevallen werden ‘veiligheid’ en ‘het beschermen van de privacy’ aangehaald als argumenten.

(bron: Bladi.net)

Bestel de Mavic Air direct bij DJI
Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Wiebe schrijft ook over de wereld van 360º content op 360shooter.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skytools lease & rentals