Marokkaanse douane neemt zes drones in beslag

Afgelopen week hebben Marokkaanse douaniers zes drones voorzien van camera’s in beslag genomen in de haven Tanger Med. Een Duits koppel dat op het punt stond om de boot naar Spanje te nemen had de drones in de achterbak van hun auto verstopt. Het stel vertelde aan de politie dat ze niet wisten dat het in Marokko sinds februari verboden is om drones te importeren.

Wat de Duitsers met de drones deden in Marokko is nog niet bekend. Volgens de douane werden de drones mogelijk ingezet voor spionageactiviteiten. Het is voor het eerst dat mensen opgepakt worden voor het overtreden van het verbod op het invoeren van cameradrones.

Marokko is niet het enige land dat drones in de ban heeft gedaan. In Thailand geldt sinds januari dit jaar een verbod op het vliegen met cameradrones, en in Abu Dhabi werd onlangs een verbod ingesteld op het verkopen van drones. In alle gevallen werden ‘veiligheid’ en ‘het beschermen van de privacy’ aangehaald als argumenten.

(bron: Bladi.net)

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!