Video

Sportief vliegen met de DJI Phantom in Manual Mode

Dankzij GPS technologie en hoogtesensoren zijn we gewend dat je met drones als de DJI Phantom uiterst beheerst kunt vliegen: de quadcopter blijft keurig op zijn plaats blijft hangen als je de sticks op de controller loslaat en de drone reageert over het algemeen rustig op stickcommando’s.

Hoe anders is dat in Manual Mode, waarbij de automatische piloot uitgeschakeld is en de drone volledig handmatig bestuurd moet worden. Mits je beschikt over de juiste vliegskills beschikt wordt de Phantom dan ineens een zeer sportieve quadcopter, zoals je in onderstaande video kunt zien.

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je bij normaal gebruik per ongeluk de Manual Mode selecteert. Je moet daarvoor via de Phantom Assistant software van DJI een instelling aanpassen. In deze software kun je ook andere instellingen veranderen waarmee je het het gedrag van de drone naar wens kunt aanpassen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier