Duocopter maakt onwaarschijnlijke salto’s

Als we het op Dronewatch over ‘drones’ hebben, dan bedoelen we meestal quadcopters, ofwel toestellen met vier propellers. Daarnaast komen er wel eens hexacopters en octocopters voorbij, uitgerust met zes respectievelijk acht propellers. Maar over duocopters hebben we nog niet eerder geschreven, omdat deze niet bepaald gangbaar zijn. Maar ze bestaan wel en kunnen zelfs bijzonder acrobatische toeren uithalen, zoals onderstaande video bewijst.

Duocopters of BiCopters zijn vooral geliefd bij hobbyisten die wel eens wat anders in elkaar willen knutselen. Je leest meer over de principes van een duocopter op OpenPilot, en op RCGroups.com zijn er ook discussies te vinden over dit onderwerp.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier